AKHEV'DEN ÖĞRENCİLERE BURS YARDIMI

AKINCILAR İLÇESİ VE KÖYLERİ HİZMET EĞİTİM VAKFI

2017-2018 BURS BAŞVURULARI

SOSYAL AMAÇLI BURS PROGRAMI HAKKINDA AÇIKLAMA

1. GENEL ESAS:     Yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun, demokratik ve çağdaş düşünceli, Gelenek ve Göreneklerine Bağlı başarılı gençlere başarıları devam ettiği sürece yardım yaparak, topluma belli bir mesleği olan özgür ve çağdaş düşünceli bireyler kazandırmak amacıyla  burs verilmektedir.

Burs Başvuru Formu doğru ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Eksik, yanıltıcı, gerçek duruma aykırı bilgi girişi yapılan formlar dikkate alınmayacaktır.

Ekteki Burs Başvuru Formu doğru ve eksiksiz olarak doldurularak akhevburs@gmail.comadresine 20 Aralık 2017 Tarihine kadar gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gelen müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

2. ÖZELLİKLİ KONULAR:

- Burs verilecek öğrencilerin seçiminde dikkate alınan öncelik sırası ;

a) Sivas Akıncılar İlçesi ve Köyleri doğumlu ve İkametgahlı olan Türkiye de her hangi bir Üniversitesinde okuyan öğrenciler

b) Vakıf  üyelerinin önereceği üniversite öğrencileri

c) Kontenjan kaldığı takdirde diğer il ve ilçe doğumlu ve üniversitelerde okuyan öğrenciler

d) Not ortalaması 2,75 altında olanlar burstan yararlanamaz.

e) Yetim, iki kardeş, ve başarılı olanlar önceliklidir.

-Burslar, öğrencinin sosyo-ekonomik ve başarı durumu değerlendirilerek tahsis edilir ve burs verilecek öğrencilerin mail adresine duyuru yapılır.

-Burs çıkmayan öğrencilere duyuru yapılmaz ve evrakları posta ile iade edilmez.

-Burs miktarı her ders yılı yeniden tespit edilir ve burslar Kasım ayından başlamak suretiyle  8 ay süreyle ödenir.-Başarıyı teşvik etmek ve başarılı bursiyerleri ödüllendirmek amacıyla, öğretim yılı sonu not ortalaması 100 üzerinden en az 85 veya 4 üzerinden 3,4 olan veya döneminde birincilik alan bursiyerlere yönetim kurulumuzca belirlenecek miktarda para ödülü verilir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Copyrigt © 2017 AKINCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ®